به گزارش خبرنگار مهر، علی نیکزاد امروز در اولین کنفرانس بین المللی سکونتگاه های روستایی در تهران گفت: در حال حاضر 22 میلیون نفر در روستاهای کشور با 5 میلیون و 200 هزار خانوار در 4 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی سکونت دارند.
وی روستاها را محل تولید خواند و افزود: قبل از انقلاب انتقال روستاها به شهر، از بین بردن محل تولید و تجمیع افراد در حاشیه شهرها با ایجاد مسائل حاشیه نشینی همراه بوده در حالی که بعد از انقلاب اسلامی عزم و اراده نظام خدمت به روستاها و روستائیان بوده است.
نیکزاد با اشاره به اقدامات دولت نهم و دهم در روستاها عنوان کرد: برخورداری روستائیان از راه و فضای آموزشی مناسب، آب شرب بهداشتی، برق، فضاهای بهداشتی و فرهنگی، همچنین مخابرات در این دولت اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه دولت نهم و دهم بهبود روستاها را در دستور کار خود قرار داده است، افزود: ایجاد فضاهای مورد نیاز برای روستاها در دستور کار قرار دارد.
نیکزاد با اشاره به برنامه مقاوم سازی 200 هزار مسکن روستای در سال 84توسط بنیاد مسکن، خاطر نشان کرد: 10 برابر شدن اقدامات در بخش مسکن روستایی در دولت نهم و دهم نسبت به دولتهای گذشته برای عده ای کاری غیر ممکن بود اما با اهتمام این دولت این امر هم اکنون محقق شده است.
وزیر مسکن و شهرسازی با اعلام اینکه در حال حاضر برای مقاوم سازی 600 هزار واحد مسکونی روستایی انعقاد قرارداد وجود دارد، افزود: بنا داریم در صورت امکان این میزان را به یک میلیون واحد مسکونی روستایی در سال جاری افزایش دهیم.
وی با اشاره به پرداخت وام 10 میلیون تومانی به صورت قرض الحسنه در بخش مسکن روستایی، اظهار داشت: بنا داریم برنامه سال 89 مبنی بر مقاوم سازی مسکن روستایی را در همین سال به اتمام برسانیم.
نیکزاد صدور سند مالکیت در روستاها را با هویت بخشی به املاک روستایی همراه دانست و گفت:در اجرای طرح های هادی روستایی همچنین بهسازی روستایی و اسکان موقت در حوادث غیر مترقبه عملکرد درخشانی داشته ایم.
وزیر مسکن و شهرسازی اعلام کرد: در سال جاری بنا داریم چند برابر تعهدات سنوات سالهای گذشته در بخش مسکن اقدام شود.
وی استفاده از تجربیات ایران در بخش مسکن در دنیا همچنین استفاده از تفکرات دانشگاهیان داخلی و خارجی را از انتظارات وزارت مسکن و شهرسازی از برگزاری این کنفرانس خواند و افزود: در مسکن روستایی همچون مسکن مهر باید سریع سازی، مقاوم سازی و ارزان سازی مد نظر قرار گیرد.
به گزارش مهر، علی نیکزاد درهمچنین در جمع خبرنگاران گفت: در سال 84 زمانی که رئیس جمهور اعلام کرد سالانه 200 هزار واحد مسکونی روستایی را مقاوم سازی می کنیم عده ای این امر را غیر ممکن دانستند زیرا که تا پیش از آن سالانه فقط 20 هزار واحد مقاوم سازی شده بود.
وی با اشاره به اینکه از سال 84 تاکنون 600 هزار واحد مسکونی در روستاها مقاوم سازی شده افزود: این امر با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه و اهتمام مردم محقق شده است.
نیکزاد با بیان اینکه سال گذشته برای مقاوم سازی 240 هزار واحد مسکونی روستایی قرارداد منعقد شده، تصریح کرد: بنا داریم در شش ماهه اول سال جاری سهمیه 200 هزار واحدی سال 88 را مقاوم سازی کنیم و برای اولین بار سهمیه سال جاری را در همین سال مقاوم سازی نماییم.
وزیر مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه تسهیلات 7.5 میلیون تومانی مسکن روستایی را به صورت قرض الحسنه به 10 میلیون تومان افزایش داده ایم، افزود: برای اولین بار است که سهمیه یک سال در همان سال عملیاتی خواهد شد.
نیکزاد ضمن تاکید بر ایجاد تولید ، اشتغال و مسکن در روستاها گفت: علاوه بر منابع سیستم بانکی باید منابع دیگری جهت توسعه سریع در بخش مسکن روستایی ایجاد شود.
نظر شما